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2014年4月18日金曜日

福音的なレシピ4 - チョコレート風味ヨーグルトケーキ(しっとりタイプ) Evangelic Recipe 4 - Yogurt Cake a la Chocolate (heavy type)

こんな感じ。 This.

イースターやクリスマスに欠かせないスウィーツ。
しかし、できるだけ健康的に作りたい。
おいしいだけ甘いだけのお菓子はオワコン。
そんな考えに共感するならこのレシピを試してほしい。


材料
1. 低脂肪ヨーグルト(プレーン)---400g
2. チョコレート(高カカオで砂糖の少ないもの)---200-300g
3. ホットケーキミックスあるいは薄力粉---50g
4. 卵---4個
(以下お好みで)
5. 砂糖---適量
6. ココアパウダー---適量
7. シナモンパウダー---適量
8. ヴァニラエキス---適量
9. クルミ---少々
10. レーズン---少々


作り方
1. 炊飯器をオンにしてチョコレートを砕いて入れて溶かす。
2. チョコが溶けたらヨーグルトを全部入れてゆっくりよく混ぜる(泡を立てないように)。
3. いったん炊飯器をオフにする。
4. ボールで卵をよく溶く(泡を立てないように)。
5. 炊飯器に卵を入れてさらによく混ぜる(泡を立てないように)。
6. お好みの材料を入れてよく混ぜる(泡を立てないように)。
7. 炊飯器のふたを閉めてオンにする。
8. 炊き上がったらふたを開けてくしを刺して熱の通り具合を確認する。
9. 熱の通りが悪ければ再加熱を繰り返す。
10. 何度やっても熱が通らない場合はふたを開けたまま再加熱し保温状態でしばらく放置する。
11. 熱が通ったら炊飯器をオフにして釜を取り出して粗熱を取って冷蔵庫で2、3時間冷やす。
12. よく冷えたら釜を引っくり返してケーキを取り出す(引っ付いていたらケーキの端に沿ってへらなどを差し込んで軽く持ち上げるようにして)。


(注)
ふんわりタイプのヨーグルトケーキにする場合
1. ホットケーキミックス(薄力粉)を200gにする。
2. 卵を2個にする。
3. 卵の黄身と白身を分けて白身をメレンゲにする。


We love sweets at Easter and Christmas.
But we want to make healthier asap.
Only yummy and sweet cake is game over.
If you approve, try this recipe!


Ingredient
1. low-fat yogurt (non sugar)---400g
2. chocolate ( high cacao and reduced sugar)---200-300g
3. pancake mix or weak flour---50g
4. egg---4
(Next as you like)
5. sugar---properly
6. cocoa powder---properly
7. cinnamon powder---properly
8. vanilla essence---properly
9. walnut---properly
10. raisins---properly


How to cook
1. Switch on the rice cooker and crack chocolate and put it in.
2. Melt chocolate and add all the yogut and stir slowly (Don't floh.).
3. Switch off the cooker.
4. In a bowl beat eggs well (Don't floh.).
5. Put beaten eggs in the cooker and stir slowly (Don't floh.).
6. Put ingredients as you like and stir slowly (Don't floh.).
7. Close the cooker and switch on.
8. After turning off, pick the cake and check how it is baked.
9. When the cake is not baked enough, repeat re-heating.
10. If the cake is not baked, opening the cooker and re-heat.
11. When the cake is well baked, switch off the cooker and take off the jar and cool it down and put it in the fridge for 2-3 hours.
12. When the cake is well cooled, put off the cake from the jar (If the cake is sticking to the jar, use a spatula.).


(Note)
If you like sponge cake,
1. pancake mix or weak flour---200g
2. eggs---2
3. Separate the yolk and the white, and floh the white into meringue.