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2014年4月14日月曜日

福音的なレシピ 2 - 肉(ロースト) Evangelic Recipe 2 - Meat(Roast)

肉。
人類は肉を食うことで他の霊長類に差をつけた。
肉を食うために狩猟や牧畜をし火を使って調理することを学んできた。
肉を食わないと人間は進化しない。
日本では飛鳥時代から明治時代までおよそ1200年間肉食が禁止された。
これは表向きは仏教に基づくとされている。
だが、本当は人民を農業に帰属させて税収を安定化するためと、人民が肉食によって身体的に強くなるのを恐れたためで、政府の陰謀だった。
ちゅうことで復活祭にはご馳走だ。
過去2千年もの長きにわたってキリスト教徒はひたすら追求してきた。
復活祭に何をどうやって食えばいいか。
それはさておき肉の焼き方はこうだ。


作り方
1. 肉は調理1、2時間前に赤ワインに漬ける。
2. 赤ワインにはニンニクを入れておく。
3. 熱したフライパンにとローリエまたはローズマリーを敷く。
4. その上に肉とニンニクを置いて蒸し焼きにする。
5. 表面を軽く焼いたら、好みの味付けでじっくり弱火で焼く。
6. 肉はそれ自体の油で焼く。 脂身がないときはラードまたはオリーブオイルを少し使ってもいい。


(注)肉は和牛以外の牛肉、豚肉、鶏肉、羊肉しかやったことがないが、ウサギやワニなどでも挑戦してほしい。
(注)魚は白ワインを使う。でも、シャケ以外やったことがない。
(注)味付けの一例として、バジル、オレガノ、黒コショウ、塩または醤油がよい。
(注)辛いのが好きなら唐辛子なども適宜使う。
(注)余ったワインは煮込みに使う。


Meat.
Human beings have got superior to other primates by eating meat.
We have studied hunting and breeding animals and cooking them with fire to take meat.
Unless we take meat, we will not evolve.
In Japan, meat-eating had been banned for about 1,200 years from the Asuka Era to Meiji Era.
It is supposed that this was officially based on Buddhism.
But in fact, it was a plot of the gavernment, which intended the people to turn on caltivating for keeping tax income and feared them to get strong physically by meat-eating.
So it is a special meal at Easter.
As long as about the past 2,000 years, Easter have pursued intently. 
What and how hould we take at Easter!?
Setting aside that, this is how to roast meat.


How to make
1. Soak meat in red wine 12 hours before cooking.
2. Put some garlics in the red wine.
3. Put some bay leaves or rosemaries in a heated frying pan.
4. Place the meat and the garlics on them and braise them.
5. After you find the surfaces of the meat burned lightly, braise over low heat thoroughly with favorite seasoning.
6. Roast the meat with the fat of itself.  With no fat, use a little lard or olive oil.


(Note) Although I tried only beef other than Japanese beef, pork, chicken, and mutton, I want you to challenge on rabbit and alligator.
(Note) We use white wine for fish. But I have never done except salmon.
(Note) As an example of seasoning, I recommend basil, oregano, black pepper, and salt or soy sauce.
(Note) If you like hot, use red pepper etc.suitably.
(Note) Use the wine for stew.